Neem contact op
06- 20055086

Individuele coaching

Coaching van kinderen vanaf 8 jaar

Vanaf een jaar of 8/9 kunnen kinderen prima gecoacht worden. Ze hebben dan een bepaalde mate van bewustwording en stellen zich open voor begeleiding.  Zoals al eerder beschreven  werk ik  tijdens de coaching vanuit een uniek traject, waarbij ik allerlei activiteiten en werkvormen, zoals het Coachee-spel, Schatgravers, gevoelsmonsters en prentenboeken  inzet. We werken in ieder geval vanuit hoofd (denken), hart (voelen) en lijf (bewegen/doen/verwerken).

Coaching van jonge kinderen

Voor jongere kinderen geldt dat ik op een andere manier met hen werk. Tijdens het spelen en observeren van jonge kinderen, zie je erg veel. Alles wat het kind dan laat zien, ervaart en voelt, neem ik mee in het gesprek met  ouders.

Ouderbegeleiding

Wanneer ouders zelf tegen dingen aanlopen of opvoedvragen hebben, coach ik ouders. Zij zijn immers ook kind geweest en hebben dezelfde zoektocht gemaakt naar wie ze zijn en wat ze kunnen en vaak hebben zij daarbij toen geen hulp gehad. Door nu de ouders te coachen, hebben zij opnieuw de kans om hun kwaliteiten te ontdekken en te versterken. Dit kunnen zij vervolgens inzetten in de omgang met hun kind. Want waar ieder kind uniek en bijzonder is, geldt dit ook voor ouders! En hoe mooi is het dat ouder en kind (weer) in hun eigen kracht staan!

Hoe ziet een traject eruit?

Over het algemeen werk ik na het telefonische intakegesprek eerst een keer met kind en ouder(s) samen; om kennis te maken en om verder met elkaar af te stemmen, wat de wensen en behoeften van het kind zijn en welke mogelijkheden er in de coaching zijn. Daarna werk ik nog 2 á 3 keer met het kind, waarna we verder bepalen wat nodig is. Dit gaat steeds in overleg met het kind en de ouder. Samen kijken we wat (nog) nodig is!

Over coaching in groepsverband, lees je meer onder het kopje Trainingen op een rij.