Neem contact op
06- 20055086

Voor moeders (van pubers); cursus Beleef de overgang!

Bij het coachen van pubers en hun ouders, kom ik vaak coachingsvragen tegen die spelen rondom de puberteit. In de puberteit gebeurt er heel erg veel, met name in de hormoonhuishouding van pubers. Deze veranderende hormoonhuishouding kan, naast fysieke veranderingen,  een enorme invloed hebben op mentaal en emotioneel gebied. Maar ook bij de ouders gebeurt er veel en wanneer dan bij moeders ook een hormoonverandering plaatsvindt (de overgang) dan kan dit best heftig zijn voor zowel de pubers als de ouders.

Ik heb mij als coach laten scholen in wat er nu eigenlijk gebeurt voor, tijdens en na de overgang. Hierdoor kan ik nu naast de pubers, ook hun moeders (maar ook vaders) beter coachen. Het is heel fijn wanneer moeders en hun gezin daar op een positieve wijze mee om kunnen gaan.

Om vrouwen meer inzicht te geven in wat er nu eigenlijk gebeurt tijdens de overgang en welke invloed dit heeft op henzelf en hun omgeving, geef ik een cursus ‘(be) Leef! de overgang bij de praktijk Leef! van waaruit ik ook mijn coaching doe. 

In de cursus van 4 avonden kijken we samen vooral naar hoe je op een positieve wijze met deze periode in je leven om kunt gaan. De cursus is zowel informatief als interactief. Zo krijg je uitleg over de ‘ins en outs’ met betrekking tot de invloed van de overgang op mentaal-, emotioneel-, lichamelijk en seksueel gebied, maar er zal ook ruimte zijn voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen en tips.

In de overgang zijn juist erkenning en begrip zo nodig! Alle veranderingen leiden tot nieuwe positieve kansen, waardoor je weer die krachtige vrouw kunt zijn die je oorspronkelijk bent! Dus wil jij meer weten omdat je in de overgang zit? Of wil je je alvast voorbereiden op deze periode in je leven? Wil je op een meer positieve manier met je klachten omgaan? Of wil je gewoon meer stil staan bij jezelf in deze periode, dan is deze cursus wat voor jou!

Minimaal aantal deelnemers is 5, maximaal aantal deelnemers is 8.

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar marjolein@heijmenkindercoaching.nl of
marjolein@leefaanhetwater.nl of te bellen met 06-20055086.

Wil je liever niet in groepsverband aan de slag, dan kun je uiteraard ook voor individuele coaching ten aanzien van de overgang bij mij terecht.