Neem contact op
06- 20055086

‘Ik ben 9’

‘Ik ben 9’

Een bijzondere plaats in de ontwikkeling van kinderen wordt ingenomen door de 9-jaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar. Als kindercoach werk ik veel met kinderen en hun ouders rond deze leeftijd. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de 9-jaarsfase op zijn EIGEN manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

Is jouw kind rond de negen jaar en merk je dat zijn gedrag en behoeften veranderen?
Vind je het lastig om jouw kind hierbij op een fijne manier te ondersteunen?
Dacht je eerst ook dat jouw kind al vroeg aan de puberteit begon?
Zou je deze fase en alle thema’s die hierin kunnen spelen (o.a. meidenvenijn, angsten en emoties, groepsdruk, pesten en onzekerheid) graag beter willen snappen, zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw kind maakt?

Workshop

Ik bied in mijn praktijk een workshop aan over de 9-jaarsfase. Deze workshops is voor alle ouders, leerkrachten of anderen die omgaan/ werken met kinderen tussen de 8 en de 10 jaar. Tijdens de workshop:
*Vertel ik jou over de ontwikkeling van kinderen en gaan we specifiek in op de 9-jaarsfase
*Praten we over de verschillende thema’s die spelen in deze periode
*Ontvang je praktische tips en handvaten voor thuis, zodat je jouw kind op een waardevol manier kan ondersteunen
*Gaan we concreet aan de slag met de 9-jaarsfase
*Is er de mogelijkheid om ervaringen te delen
*Is er de mogelijkheid om tijdens de workshop het boek ‘ ik ben 9’ aan te schaffen (ook buiten deze workshop om bij mij te bestellen voor €19,95)

Een aantal keren per jaar wordt deze workshop gegeven. De eerstvolgende workshop zal zijn op donderdag 14 maart aanstaande.

Lezing

Voor scholen, BSO’s en andere geïnteresseerde bedrijven/instanties, bied ik de mogelijkheid om een lezing te komen geven over de 9-jaarsfase. In deze lezing zullen we stil staan bij de ontwikkeling van kinderen in het algemeen en de 9-jaarsfase specifiek, bespreken we op een interactieve wijze thema’s die veelal spelen rondom deze leeftijd en ontvangt u praktische tips en handvaten.