Neem contact op
06- 20055086

‘Ik ben 9’

‘Ik ben 9’

Een bijzondere plaats in de ontwikkeling van kinderen wordt ingenomen door de 9-jaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de zeven en elf jaar. Als kindercoach werk ik veel met kinderen en hun ouders rond deze leeftijd. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de 9-jaarsfase op zijn EIGEN manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

Is jouw kind rond de negen jaar en merk je dat zijn gedrag en behoeften veranderen?
Vind je het lastig om jouw kind hierbij op een fijne manier te ondersteunen?
Dacht je eerst ook dat jouw kind al vroeg aan de puberteit begon?
Zou je deze fase en alle thema’s die hierin kunnen spelen (o.a. meidenvenijn, angsten en emoties, groepsdruk, pesten en onzekerheid) graag beter willen snappen, zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw kind maakt?

Lezing particulier

Ik bied in mijn praktijk een lezing aan over de 9-jaarsfase. Deze workshop / lezing is voor alle ouders, leerkrachten of anderen die omgaan/ werken met kinderen tussen de 7 en de 11 jaar. Tijdens de lezing:
*Vertel ik jou over de ontwikkeling van kinderen van 0-18 jaar en gaan we specifiek in op de 9-jaarsfase
*Praten we over de verschillende thema’s die spelen in deze periode
*Ontvang je praktische tips en handvaten voor thuis, zodat je jouw kind op een waardevol manier kan ondersteunen
*Is er de mogelijkheid om ervaringen te delen en vragen te stellen
*Is er de mogelijkheid om tijdens de workshop het boek ‘ ik ben 9’ aan te schaffen (ook buiten deze workshop om bij mij te bestellen voor €19,95)

Een aantal keren per jaar wordt deze lezing gegeven. Op dinsdag 30 november 2021 is de eerst volgende lezing.  Mocht je dan niet kunnen, maar wel interesse hebben, meld je je dan ook, zodat ik je op de hoogte kan houden van de mogelijkheden. 

Lezing voor scholen en instanties

Voor scholen, BSO’s en andere geïnteresseerde bedrijven/instanties, bied ik de mogelijkheid om een lezing te komen geven over de 9-jaarsfase. In deze lezing zullen we stil staan bij de ontwikkeling van kinderen in het algemeen en de 9-jaarsfase specifiek, bespreken we op een interactieve wijze thema’s die veelal spelen rondom deze leeftijd en ontvangt u praktische tips en handvaten.