Neem contact op
06- 20055086

De Sterrenreis voor kinderen en volwassenen

Wat is de Sterrenreis?

Een ‘reis naar de ster in jezelf’… een creatieve en talentgerichte ontdekkingsreis, waarbij kinderen vanaf 8 jaar op zoek gaan naar vragen als:
– wie ben ik
– wat kan ik
– wat wil ik

De Sterrenreis voor kinderen en volwassenen

De Sterrenreis is er nu niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Hieronder vind je een beschrijving van de Sterrenreis. Voor volwassenen zal deze reis in grote lijnen hetzelfde zijn, hier en daar wat aangepast, maar vooral met het doel om jezelf beter te leren kennen, meer zicht te krijgen op je kwaliteiten en bewust stil te staan bij wie je bent!

De Sterrenreis is gebaseerd op het boek ‘de Sterrenplukmachine’ (www.desterrenplukmachine.nl), beiden geschreven door Gerdien Jansen. Om een indruk te krijgen van de Sterrenreis zoals Gerdien Jansen deze geeft, kun je het volgende filmpje bekijken;

Hoe ziet de Sterrenreis eruit?

Wanneer ik met de kinderen op reis ga, leren ze onderweg veel over zichzelf en ontdekken ze wat hun dromen en wensen zijn. In deze training werken we vooral aan het welbevinden van de kinderen, help ik de kinderen om meer (zelf)vertrouwen op te doen en zichzelf beter te leren kennen. Door te werken vanuit talenten en deze te versterken, groeien kinderen. En groei maakt sterk, sterk maakt krachtig en krachtig maakt veerkrachtig.. een talent dat je zo nodig hebt in deze maatschappij waarin zoveel van je
gevraagd wordt; een talent dat met regelmaat zorgt dat je valt…. we vallen allemaal…maar met voldoende veerkracht weet je hoe je op moet staan!

Ik wijs af en toe de weg, nodig de kinderen uit om eigen keuzes te maken en hierop te vertrouwen, ga met de kinderen naar buiten en ontdek wat de talenten van de kinderen zijn. Ook  bespreken we de sterrenbeelden, leren ze van alles over de vier elementen (aarde, water, vuur en lucht) en ervaren ze wat muziek en de natuur je kunnen vertellen en verduidelijken.

De Sterrenreis is een groepstraining met oog voor het individu.De kinderen zijn onderdeel van een groep en moeten zich daarin leren bewegen. Daarom ook staan sociale vaardigheden, samenwerken en elkaar (leren) begrijpen centraal. Aan het einde van de reis heb je inzicht in je eigen talenten, heb je jezelf beter leren kennen en heb je meer zelfvertrouwen gekregen zodat je daadwerkelijk trots kan zijn op jezelf en mag stralen als een ster!

Je gaat met 4 tot 8 kinderen samen op ‘Sterrenreis’. We starten de Sterrenreis eerst met een avond voor alle ouders van de kinderen die meegaan op Sterrenreis. Op deze avond informeer ik de ouders over zowel de inhoud van de ‘Sterrenreis’ als over de mate waarin zij betrokken kunnen zijn. Vervolgens komen de kinderen zeven keer, wekelijks anderhalf samen. Elk moment is anders. We gaan samen in de natuur dromen, durven, doen, denken, creëren, praten, lachen, oefenen en ‘zijn’. Zijn wie je wil zijn, zijn wie je bent!

Na afloop van de ‘Sterrenreis’ krijgen de kinderen het boek ‘De Sterrenplukmachine’ en een portfolio mee naar huis. In het portfolio, dat we de ‘persoonlijke reisgids’ zullen noemen, kunnen de kinderen alles wat ze onderweg beleven, zien, maken, leren en belangrijk vinden, beschrijven, tekenen en bewaren.

Elementen uit de Sterrenreis